Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 134 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 148 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 112 Aan: Het Europese Parlement

pdki - arm - web

ژمارە حیسابی کۆمیتەی حدکا – بلژیک
Hejmar hesaba bankî ya PDKI Belgium

PDKI Belgium Bank Account Number

 

BE61738028963717

 BIC: KREDBEBB

kurdistanmedia-com

lawan-org

jinan-co

khwendkar-com

Aan: Het Europese Parlement

Van: Het gemeenschappelijk comité van Koerdische Politieke Partijen in België17122014pe-manifestation 1

Wij, het gemeenschappelijk comité van Koerdische Politieke partijen in België, schrijven om het Europese Parlement aan te sporen correcte en effectieve actie te ondernemen om Koerdische Politieke Gevangen in Iran te bevrijden. De gevangenen van de centrale gevangenis in Urmia zijn tot dusver reeds 28 dagen in hongerstaking. De manier waarop het Iraanse regime omgaat met de rechten van de gevangen is de reden van deze niet gewilde actie. Ons doel is de Europese Unie aan te sporen zich te bekommeren over de tragische situatie van de politieke gevangenen en onze solidariteit te tonen met hun eisen om zo hun leven te beschermen.

President Hassan Rohani is bijna 20 maanden aan de macht, maar ondanks zijn belofte om de situatie aangaande de mensenrechten te verbeteren, worden deze nog meer dan voorheen geschonden. Ondanks constante smeekbedes van de samenleving, politieke activiteiten in het land en de oppositie buiten Iran om het schenden van de mensenrechten een halt toe te roepen, blijft het regime volharden in zijn dictatoriale politiek en onmenselijke houding. Het regime houdt zelfs geen rekening met de afspraken die ze gemaakt hebben met de mensenrechten- organisatie in 2010 en 2014.

Het is duidelijk dat het schenden van mensenrechten diep geworteld zit in het politieke systeem in Iran. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop het regime omgaat met gemarginaliseerde en onderdrukte volkeren zoals de Koerden, Arabieren, het Baluchi volk, enz. Zoals de UN reporter Ahmad Shaheed correct formuleerde “discriminatie gebaseerd op het geslacht, het geloof en de etniciteit blijft ons zorgen baren, er is geen verbetering waar te nemen”.

Op dit ogenblik zijn er 29 Koerdische politieke gevangen in hongerstaking om de aandacht te vestigen op het feit dat het regime hun persoonlijke rechten als politieke gevangen schendt. De belangrijkste redenen om hun leven op deze manier in gevaar te brengen zijn:

1-   zij willen als politieke gevangen behandeld worden

2-   zij willen dat hun cellen gescheiden worden van deze van criminele gevangenen

3-   ze willen een einde aan het feit dat zij gescheiden worden van hun kameraden en samen worden gezet bij drugs-, en moorddelinquenten, bij gevangen die tot levenslang veroordeeld werden

Dit soort eisen zijn volledig verenigbaar met de Iraanse strafrechtwetten. Echter, het regime schenkt geen aandacht aan haar wetten. Volgens artikel één van die wet dienen de cellen en de gevangenisomgeving te worden ingedeeld volgens de leeftijd, het geslacht, het soort misdrijf en de gezondheidstoestand van de gevangenen.

De hongerstaking is op 20/11/2014 gestart en is nog steeds aan de gang om de aandacht te vestigen op het feit dat hun situatie in de gevangenis volledig illegaal is. Ze hebben er reeds 25 dagen hongerstaking opzitten waardoor ze oog in oog komen te staan met psychische en andere gezondheidsproblemen. Volgens lokale berichten zijn er reeds een aantal onder hen wiens gezondheid het laat afweten.

Daarom vragen wij, uit wanhoop, dat het Europese Parlement en de internationale gemeenschap oog willlen hebben voor deze situatie en druk willen uitoefenen op het regime in Iran opdat de rechten van de politieke gevangen niet langer geschonden zouden worden, vooral dan van hen die in hongerstaking zijn in de centrale gevangenis van Oromia. We willen jullie er tevens aan herinneren dat bescherming van de mensenrechten overal ter wereld en de humane rechten in externe relaties de fundamentele principes van de EU zijn alsook van de makers van de wetten van de EU. Dus schenk aandacht aan het redden van het leven  van Koerdische politieke gevangenen zodat hun stem kan weerklinken over gans de wereld en zodat het regime van Iran weet dat het Europese parlement en de internationale gemeenschap achter de legale eisen van de gevangenen staan.

Ondertekend

Het gemeenschappelijk comité van Koerdische Politieke partijen in België

17/12/2014

Brussel

ڕۆژمێری کوردستان

4444

ژیاننامەی ڕێبه‌ران

peshawa-qazimohamad

shahid-dr-qasimlu

sadiq-sharafkandi