Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 134 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 148 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 112 Gefeliciteerd met de International Dag van de Arbeid

pdki - arm - web

ژمارە حیسابی کۆمیتەی حدکا – بلژیک
Hejmar hesaba bankî ya PDKI Belgium

PDKI Belgium Bank Account Number

 

BE61738028963717

 BIC: KREDBEBB

kurdistanmedia-com

lawan-org

jinan-co

khwendkar-com

Gefeliciteerd met de International Dag van de Arbeid

1De arbeiders wereldwijd en in Iran verkeren in slechte omstandigheden.

Vandaag, 1 mei 2015 is de Internationale Dag van de Arbeid, daarom brengen wij eerst en vooral onze felicitaties over aan de arbeiders in Koerdistan, Iran en in de andere hoeken van de wereld. Helaas verkeren de arbeiders net zoals andere lagen en klassen in de Iraanse samenleving in het algemeen en die in Koerdistan in het bijzonder in een slechte situatie; dit als gevolg van een, sinds een periode van meer dan 30 jaar, foutief beleid van het Iraanse islamitisch regime. Vooral tijdens de laatste 2 jaar is deze situatie verergerd naar aanleiding van het verder zetten van het atoomprogramma van het regime en het opleggen van internationale economische sancties tegen Iran.

De werkloosheid is volgens officïele uitspraken van de autoriteiten gestegen naar 40%. Honderden fabrieken, grote evenals kleine, worden naar aanleiding van het niet-verkopen van hun productie met sluiting bedreigd. Vele arbeiders hebben enkele maanden geen loon meer getrokken, anderen worden minder betaald dan waarvoor ze hebben gewerkt. De prijzen van de basisproducten zijn verveelvoudigd en nog tientalle soortgelijke problemen zorgen ervoor dat het leven van de Iraanse en Koerdische inwoners aanzienlijk werd bemoeilijkt. Gedurende de 34 jaar van het bestaan van het Iraanse islamitisch regime is Koerdistan gemilitariseerd wegens het bestaan van een beweging die democratie, gelijkheid en nationalisme nastreeft. Deze militarisering maakte geen enkele investering mogelijk. Wegens de hoge werkloosheidscijfers en de schromelijke economische situatie zijn de Koerdische burgers genoodzaakt om levensnoodzakelijke producten van over de grenzen binnen te smokkelen, dagelijks worden hierdoor onschuldige burders door de reguliere grensbewakers genadeloos neergeschoten. Een van de grootste problemen van de arbeiders in Iran maar in het bijzonder in Koerdistan, onder het islamitsch regime, is het verbod op de oprichting van onafhankelijke syndicaten waardoor ze op een vrije manier voor hun rechten en verbetering van hun levensomstandigheden zouden kunnen opkomen. Bij hun pogingen tot oprichting van vakbonden worden ze dagelijks geconfronteerd met wettelijke belemmeringen.

Zonder enige twijfel ligt de veranwoordelijkheid van deze mistoestanden op de schouders van de Iraanse islamitische autoriteiten die door hun onbekwaam beleid het land naar een economische, politieke, sociale en culturele crisis hebben geleid. Wat ons betreft is de vervanging van het system door een democratisch en federaal staatsstelsel de enige oplossing, waarin democratie en gelijkheid van alle burgers garandeert.

Op deze dag, naast onze felicitaties, betuigen wij onze steun aan de strijd van al diegenen die voor hogergenoemde doelen ijveren in Iran en in Koerdistan. Mogen wij hopen dat zo snel mogelijk democratie, gelijkheid en rechtvaardigheid een realiteit worden, onze huidige dictatoriale samenleving verdwijnt en op deze manier een einde wordt gesteld aan de nationale en sociale onderdrukking waar alle lagen van de samenleving momenteel onder te lijden hebben.

Koerdistan Democratische Partij van Iran – België

1 mei 2015

ڕۆژمێری کوردستان

4444

ژیاننامەی ڕێبه‌ران

peshawa-qazimohamad

shahid-dr-qasimlu

sadiq-sharafkandi