Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 134 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 148 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/90/1008990/pdki.be/public_html/plugins/system/yvbbcode/yvbbcode.php on line 112 KURDISTANMEDIA: Een Koerdisch activist, ARMAN PARWIZI, is wegens "optreden tegen de nationale veiligheid" veroordeeld tot de doodstraf.

pdki - arm - web

ژمارە حیسابی کۆمیتەی حدکا – بلژیک
Hejmar hesaba bankî ya PDKI Belgium

PDKI Belgium Bank Account Number

 

BE61738028963717

 BIC: KREDBEBB

kurdistanmedia-com

lawan-org

jinan-co

khwendkar-com

KURDISTANMEDIA: Een Koerdisch activist, ARMAN PARWIZI, is wegens "optreden tegen de nationale veiligheid" veroordeeld tot de doodstraf.

arman-parwiziDe Campagne voor de Verdediging van de Politieke en Burgerlijke Gevangenen heeft laten weten dat ARMAN PARWIZ de zoon van RASHID, inwoner van stad MAHABAD, die op het einde van vorig jaar samen met nog enkele anderen gearresteerd werd door de Revolutionaire Rechtbank van de stad RASHT wegens "optreden tegen de nationale veiligheid van hat Iraanse regime en samenwerking met een van de Koerdische politieke partijen" op 15 poeshpar ( 15de van de eerste maand van de zomer ) veroordeeld werd tot de doodstraf.

Op basis van de informatie van deze bron is hij op 31/10/2013 op de hoogte gebracht van zijn veroordeling.

ARMAN studeerde architectuur aan de universiteit van RASHT en hij is de derde Koerdische gevangene die, na het aan de macht komen van HASSAN RUHANI (de nieuwe president van het Iraanse regime), werd veroordeeld tot doodstraf.

Onlangs werden nog twee politieke gevangenen, "SABIR MOKHALLED MWANE" inwoner van stad URMIYE en " MOHAMMAD ABDOLLAHI", tot dezelfde straf veroordeeld.

SABIR MOKHALLED MWANE is in de voorbije zomer gearresteerd en na drie maanden van aanhouding in de afdeling van de Inlichtingendienst van SEPAH, wegens samenwerking met een van de Koerdische politieke partijen veroordeeld tot de dood.

MOHAMMAD ABDOLLAHI de Koerdische politieke gevangene die op dit ogenblik in de gevangenis van stad MAHABAD opgesloten wordt, is in september van dit jaar tot dezelfde straf veroordeeld.

Samen met die drie veroordeelden zijn op dit moment, in het totaal 25 Koerdische politieke gevangenen terdood veroordeeld. Hieronder de namen:

Habib-ollah Latifi, Rashid Akhkandi, Mostafa Salimi, zaynab Jalalian, Sherko Ma'arefi, Smko Khorshidi, Sirwan Nezhawi, Ebrahim Isa Pur, Rzgar Afshari, Saman Nasim, Zaniar Moradi, Loghman Moradi, Hoshang Razai, Raza Esmaili, Behruz Alkhani, Sayed Sami Hussaini, Sayed Jamal Mohhamadi, Bakhtiar Memari, Mansur Arwand, Sabir Mokhalled Mwane, Mohammad Abdollahi, Ali AHmad Solayman, Ali Ahmad Solayman, Reza Malla Zadeh, Hussain Hrohideh en Arman Parwizi.

BRON: WWW. KURDISTANMEDIA.COM

GEPLAATST OP/ 01/11/2013

VERTALER: JAMIL FATHI

ڕۆژمێری کوردستان

4444

ژیاننامەی ڕێبه‌ران

peshawa-qazimohamad

shahid-dr-qasimlu

sadiq-sharafkandi